195 Jan Smuts Avenue

When we first went to see this site, the area was covered in outdated paving. An old, unused water feature was located up near the building entrance.  The client asked that we remove the paving and offer an area where their tenants could sit during their breaks. They wanted the landscape to be water wise and to have a predominately indigenous plant palette. We decide to divide the space into two distinctively different, but compatible planting styles. These were namely a wild, grassland area that would wrap around the sides of the building and a more structured succulent planting near the entrance of the building.  We tied these two areas together with the use of structured pathways and seating areas which not only mirrored the contemporary facade of the building, but allowed the tenants to navigate the space and sit within the landscape in a way which was not possible before.